In hoogte verstelbare werktafels

 

elQuipTM levert Duitse kwaliteit werktafels van de merken Flexiline®, Erfi en Freestand bureaus

 

 

Introductie: In hoogte verstelbare werktafels en in hoogte verstelbare bureaus

 

De grotere focus op ergonomie heeft ertoe geleid dat veel organisaties voor hun werknemers op zoek zijn naar werktafels die minder vermoeidheid en gezondheids klachten veroorzaken. Absentie als gevolg van nek- of rugklachten en andere werkgerelateerde aandoeningen is duur en vraagt om innovatieve oplossingen om de efficiëntie op peil en het werk aantrekkelijk te houden. De laatste ontwikkelingen op ergonomisch gebied laten zien dat juist de afwisseling van staand en zittend werk veel klachten voorkomen of beperken. Flexibele aanpassing met in hoogte verstelbare werktafels of bureaus vormt een cruciaal onderdeel van de oplossing. 

 

In hoogte verstelbare werktafel

Evolutie in het werk tot in gebruik name van in hoogte verstelbare werktafels

 

Werknemers die diensten draaien achter een industrieële werktafel of werken achter een bureau, zijn normaal niet van dezelfde bouw of even groot. Daarom is een op de persoon afgestemde hoogte verstelling van het werktafelblad of bureaublad noodzakelijk om de optimale ergonomie te bewerkstelligen.

In hoogte verstelbare werktafels en bureaus verbeteren de ergonomie voor werknemers. Deze kunnen ook LEAN-processen verbeteren bij assemblage- en verpakkingslijnen en zelfs voor een veilige werkomgeving zorgen rondom ESD-werktafels. Ook voor R&D of ontwikkelafdelingen bieden in hoogte verstelbare werktafels de oplossing voor afwisselend staand en zittend te kunnen werken.

 

Flexiline In hoogte verstelbare werktafels

 

Flexiline in hoogte verstelbare werktafel (esd)     Flexiline in hoogte verstelbare werktafel met meetopstand (esd)

Twee voorbeelden van in hoogte verstelbare werktafels van het modulaire Flexiline werktafel concept.

 

Standaard zijn Flexiline werktafels in hoogte verstelbaar zonder meer kosten voor alle modellen van 60cm tot 200cm breed en voor elke werkbladdiepte ongeacht de werktafelconfiguratie. Flexiline in hoogte verstelbare werktafels (breedte 90cm tot 200cm) hebben standaard een werkbladhoogte instelbereik van 72cm - 92cm of 76cm - 106cm afh van het frame type. Indien de Flexiline werktafel wordt voorzien van elektrische hoogte verstelling levert dit een werktafel in hoogte verstelbaar op met een verstelbereik van 72cm - 102cm of 76cm - 116cm. De optie elektrische hoogte verstelling kan zowel direct bij levering geïnstalleerd worden als ook later worden gemonteerd, indien bijv een veranderde gebruiksbehoefte dit noodzaakt.

 

Flexiline in hoogte verstelbare werktafels kunnen worden afgestemd voor de werkpositie behoeftes van de individuele werknemer. Met de optie van de traploze elektrische hoogteverstelling kunnen de in hoogte verstelbare werktafels van Flexiline variërend gebruikt worden tussen zittend en staand werk. Ook standaard is de C-frame constructie met de tafelbenen aan de buitenrand van de tafel zodat de beschikbare vrije beenruimte maximaal is. In de basis zijn daarmee de Flexiline in hoogte verstelbare werktafels optimaal ergonomisch uitgevoerd.

 

De Flexiline elektrisch in hoogte verstelbare werktafel is uitgerust met twee hefmotoren van het merk Linak. Deze motoren hebben een gecombineerd hefvermogen van 3200N (ca 325 kGf). Linak biedt diverse bedieningspanelen van een simpele hoog/laag knop, een paneel met geheugens en display tot intelligente bedieningspanelen met werkhouding coaching/advies voor een dynamische zit-sta werkomgeving. Voorts zijn er opties voor verbinding met PC-omgeving of via Blue-Tooth met Tablets of Telefoon. Vervolgens kan gebruik gemaakt worden van intelligente Apps voor bediening maar ook voor lichaams houding/conditie coaching.

 

Kortom de Flexiline werktafels bieden vele mogelijkheden; van een werkplek waarbij snel de werkhoogte aanpast kan worden aan de persoonlijke behoefte tot het realiseren van een moderne ergonomische dynamische werkomgeving passend bij het “nieuwe” werken. Flexiline werktafels zijn uitgerust met C-poten voor optimale ergonomie qua beenruimte en minimale hinder van tafelpoten.

 

 Flexiline in hoogte verstelbare werktafel

Nog een voorbeeld van een in hoogte verstelbare werktafel van het modulaire Flexiline werktafel concept.

 

(Elke Flexiline configuratie van een in hoogte verstelbare werktafel is ook in ESD-veilige uitvoering verkrijgbaar)

Klik op Flexiline in hoogte verstelbare werktafels voor meer informatie of neem contact op met elQuipTM. U kunt ook onze showroom in Maarheeze bezoeken voor een demo van deze in hoogte verstelbare werktafel.

 

 

Erfi werktafels

 

Naast haar eigen merk Flexiline is elQuip ook dealer van het Duitse werktafel merk erfi. erfi produceert 4 poots aluminium werktafels welke stijlvol zijn ontworpen en in een zeer veel uitvoeringen leverbaar zijn inclusief erfi inbouw elektronica. Uiteraard zijn ook optioneel de erfi werktafels in hoogte verstelbaar leverbaar met hydraulische hoogte verstelling.

 

elneos connect in hoogte verstelbare werktafel

Voorbeeld van een in hoogte verstelbare werktafel van het modulaire Erfi werktafel concept. 

 

(Elke configuratie van een in hoogte verstelbare werktafel van erfi is ook in ESD-veilige uitvoering verkrijgbaar) 

Klik op erfi werktafels voor meer informatie of neem contact op met elQuipTM. U kunt ook onze showroom in Maarheeze bezoeken voor een demo van deze in hoogte verstelbare werktafel.

 

 

 

Freestand bureaus of werktafels in hoogte verstelbaar

 

Naast de erfi en Flexiline werktafels levert elQuip voor de kantoor omgeving ook de Freestand bureau / werktafel in hoogte verstelbaar. De Freestand is een zit sta bureau tafel welke ook als Flexwerk-bureau of als vergadertafel ingezet kan worden. Deze elektrisch in hoogte verstelbare werktafel is in vele afmetingen beschikbaar met diverse blad opties en heeft een blad hoogte instel bereik van 65 tot 125cm.

 

Freestand in hoogte verstelbare werktafel - in hoogte verstelbaar bureau

Voorbeeld van een in hoogte verstelbare werktafel / bureau van het Freestand werktafel concept.

 

Klik op Freestand in hoogte verstelbaar bureau of tafel voor meer informatie of neem contact op met elQuipTM. U kunt ook onze showroom in Maarheeze bezoeken voor een demo van deze in hoogte verstelbare werktafel / bureau.

 

 

Home     *****     Flexiline in hoogte verstelbare werktafel

 

***** Flexiline en erfi in hoogte verstelbare werktafels - Freestand bureaus of werktafels in hoogte verstelbaar *****

 

 

Algemeen over het eigen modulaire in hoogte verstelbare werktafel concept van elQuip: Flexiline;

 

De Flexiline is een standaard in hoogte verstelbare werktafel voor alle frame breedtes van 60cm tot 200cm breed, onafhankelijk van de werkbladdiepte en ongeacht de werktafelconfiguratie. De standaard werkbladdiepte is 90cm maar is vrij kiesbaar vanaf ca. 75cm diepte. Voor de frame breedtes van 90cm tot 200cm zijn er voor elke breedte twee frame types beschikbaar die zich onderscheiden in werkbladhoogte instelbereik. De 60cm brede Flexiline in hoogte verstelbare werktafel uitvoering (optioneel ook elektrisch) is meer als trolley is bedoeld maar kan ook als werktafel worden uitgevoerd. Het werkbladhoogte instelbereik van de Flexiline in hoogte verstelbare werktafel met een breedte van 90cm of meer is 72cm - 92cm voor het "lage frame" en 76cm - 106cm voor het "hoge" frame. Indien de Flexiline werktafel wordt voorzien van elektrische hoogte verstelling levert dit een in hoogte verstelbare werktafel op met een verstelbereik van 72cm - 102cm voor het "lage" frame en een verstelbereik van 76cm - 116cm voor het "hoge" frame. De optie elektrische hoogte verstelling kan zowel direct bij levering geïnstalleerd worden als ook later worden gemonteerd, indien bijv een veranderde gebruiksbehoefte dit noodzaakt.

 

Ergonomie: Voor veel mensen geldt dat ze langdurig in dezelfde houding werken, waardoor ze een verhoogde kans hebben op allerlei gezondheids klachten en het leidt ook tot vermindering van het werkplezier, concentratieverlies en daarmee productiviteit verlies. Een bewezen optimale aanpak van deze problematiek is het dynamisch afwisselen van de werkhouding oa dmv een in hoogte verstelbare werktafel. De in hoogte verstelbare werktafel en met name de elektrisch in hoogte verstelbare Flexiline kan snel worden afgestemd op de dynamische werkpositie behoeftes van de individuele werknemer. Met de optie van de traploze elektrische hoogteverstelling kunnen de in hoogte verstelbare werktafels van Flexiline variërend gebruikt worden tussen zittend en staand werk. Ook standaard is de C-frame constructie met de tafelpoten aan de buitenrand van de tafel zodat de beschikbare vrije beenruimte in de dwars richting en de voorwaartse richting maximaal is (geen tafelpoten aan de voorkant). In de basis is daarmee de Flexiline in hoogte verstelbare werktafel optimaal ergonomisch uitgevoerd.

 

De Flexiline elektrisch in hoogte verstelbare werktafel is uitgerust met twee hefmotoren van het merk Linak. Deze motoren hebben een gecombineerd hefvermogen van 3200N (ca 325 kGf), een hefsnelheid van ca 43mm/sec en zijn voorzien van anti-bots en overbelastings beveiliging. De bewegings karakteristiek (aanloop, uitloop en beweeg-range) van de moteren kan via software in de power-driver aangepast worden. Linak biedt diverse bedieningspanelen van een simpele hoog/laag knop, een paneel met geheugens en display tot intelligente bedieningspanelen met werkhouding coaching/advies voor een dynamische zit-sta werkomgeving. Voorts zijn er opties voor verbinding met PC-omgeving of via Blue-Tooth met Tablets of Telefoon. Vervolgens kan gebruik gemaakt worden van intelligente Apps voor bediening maar ook voor lichaams houding/conditie coaching.

 

Verder biedt het Flexiline in hoogte verstelbare werktafel concept de mogelijkheid tafels in vrijwel elke configuratie te koppelen zowel naast elkaar als in hoekopstellingen. De gekoppelde werktafel configuraties zijn uiteraard ook hoogte verstelbaar zowel mechanisch als elektrisch, dwz een gekoppelde werktafel configuratie gedraagt zich als één in hoogte verstelbare werktafel. Ook de gekoppelde configuraties kunnen als ESD veilige werktafels uitgevoerd worden.

 

Werkbladen: De werkbladen van de Flexiline in hoogte verstelbare werktafel zijn zowel voor de meetopstand als voor de tafel eenvoudig rechthoekig van vorm (dwz geen uitsparingen, complexe hoeken of rondingen) dit is niet alleen kosten besparend maar biedt de mogelijkheid het blad meer naar voren of naar achteren te plaatsen indien gewenst. Verder biedt dit de mogelijkheid de blad diepte eenvoudig anders dan standaard te kiezen. De ESD uitvoering van de Flexiline in hoogte verstelbare werktafel is voorzien van volumegeleidende werkbladen welke niet alleen voldoen aan de norm IEC61340-5-1 maar meer ESD veiligheid bieden dan oppervlakte geleidend bladen zie het white-paper "volume vs oppervlaktegeleiding" hier te downloaden.

 

Het tafelframe en het meetopstandframe van Flexiline in hoogte verstelbare werktafel zijn voorzien van speciale inbouwuitsparingen voor 230V elektrablokken. In totaal 6 uitsparingen geschikt voor maximaal 24 stocontacten of combinatie van ander functionaliteiten zoals schakelaars en veiligheiden of voor netwerkverbindingen. Naast deze uitsparingen kan een Flexiline in hoogte verstelbare werktafel ook voorzien worden van zgn elektrazuilen welke voorzien kunnen worden van diverse schakelingen en WCD's ook in 3 fase uitvoeringen. Deze elektrificatie mogelikheden voor de Flexiline in hoogte verstelbare werktafel biedt een strak gelijnde fraaie integrale naadloze elektrificatie.

 

Naast de opbouw optie van de verschillende meetopstanden (in hoogte als ook in hoogte verstelbaar) zoals gebruikelijk is in de elektronica / elektro branche biedt de Flexiline in hoogte verstelbare werktafel ook opbouw opties met leg-planken of gereedschapsborden of een combinatie hiervan waarbij hoger boven de tafel portaalverlichting en of een verreidbare balans (voor bijv een schroefboormachine) op gehangen kan worden zoals gebruikelijk in een productie omgeving. Met deze optie blijft de Flexiline een in hoogte verstelbare werktafel zowel mechanisch of met elektrische hoogte verstelling. Natuurlijk zijn deze configuraties ook als ESD veilige werktafel uit te voeren.

 

Tevens biedt de Flexiline in hoogte verstelbare werktafel de optie van een instrumenten console. Deze (ESD veilige) console biedt plaats aan 19" apparatuur. De console wordt normaal op het frame van de standaard meetopstand van de Flexiline in hoogte verstelbare werktafel geplaatst maar het is ook mogelijk de console direct op het werkblad van de Flexiline in hoogte verstelbare werktafel te plaatsen. In beide gevallen helt het voorvlak van de 19" apparatuur 10°, voor een ergonomische bediening. Een Flexiline werktafel uitgerust met console blijft een in hoogte verstelbare werktafel zowel mechanisch als optioneel met elektrische hoogte verstelling.

 

Kortom de Flexiline in hoogte verstelbare werktafels bieden vele mogelijkheden; van een werkplek waarbij de werkhoogte snel aanpast kan worden aan de persoonlijke behoefte tot het realiseren van een moderne ergonomische dynamische werkomgeving passend bij het “nieuwe” werken.

 

Home     *****     Flexiline in hoogte verstelbare werktafel

 

***** Flexiline standaard in hoogte verstelbare werktafel; elektronica werktafels, ESD veilige werktafels, elektro werktafels *****

 

 

Handelsmerken van elQuip
 elQuip leverancier van in hoogte verstelbare werktafels Flexiline in hoogte verstelbare werktafel Logo Bimos 194x51 erfi in hoogte verstelbare werktafel
bkprecisionlogo Logo Desco 345x60 Logo Ersa 221x62  Freestand in hoogte verstelbare werktafel 

 

 

***** Flexiline standaard in hoogte verstelbare werktafel; elektronica werktafels, ESD veilige werktafels, elektro werktafels *****