elQuip ESD stoel

 

 Uw elektronica werkplaats met ESD tafel en ESD stoel

Flexiline in hoogte verstelbare esd tafel voor uw werkplaatsinrichting                   Flexiline esd veilige in hoogte verstelbare werktafel voor uw werkplaatsinrichting

 

Waarom kiest u voor een Bimos ESD stoel van elQuip?

  

ESD-STOELEN

Een van de grootste gevaren op de werkplek in de elektronische industrie is elektrostatische ontlading (electrostatic discharge; ESD). Dit kan aanzienlijke schade in de productie en product reputatie veroorzaken. Daarom is het van groot belang statische oplading van voorwerpen en personen op een ESD-werkplek te voorkomen. ESD-stoelen van Bimos bieden betrouwbare bescherming op de ESD-werkplek: Bekleding, stalen onderdelen, kunststoffen, wielen en glijders zijn zonder uitzondering geleidend en voldoen aan de geldende ESD normen. De algehele afleiding maakt de ESD-stoelen tot een betrouwbare onderdeel in de totaaloplossing voor een EPA. elQuip heeft de prijzen van alle basis Bimos werkstoelen verlaagt met 7% dus ook voor de ESD stoelen en biedt de gelijke garantie voorwaarden als Bimos namelijk 10 jaar.Introductie Bimos ESD stoelen programma

Bimos is deel van Interstuhl en is de toonaangevende fabrikant gespecialiseerd in ergonomische zitoplossingen voor industriële werkplekken.

 

Onderstaand vindt u het Bimos ESD stoelen programma. Klik hier om naar het complete Bimos programma te gaan

 

Overweegt u een project van 5 ESD stoelen of meer dan bieden wij u gratis advies en demonstratie op locatie aan. In dat geval kunnen wij u ook tijdelijk een proefexemplaar ter beschikking stellen. Afhankelijk van het aantal ESD stoelen bieden wij een aantrekkelijke projectkorting op de bestaande korting.

 

Onderaan deze pagina kunt u de Bimos product catalogus, de bekleding-types beschrijving de ESD stoel bekleding en de samenvatting stoel-dimensies downloaden.

 

 

ESD stoelen

  elQuip | Bimos Neon-1 ESD stoel 9560E  elQuip | Bimos Neon-2 ESD stoel 9563EelQuip | Bimos Neon-3 ESD stoel 9561E  

ESD stoel model Neon

Ook op ESD-werkplekken ijzersterk: Als het bij geleidende werkstoelen om de hoogste optische eisen in combinatie met ergonomie en comfort gaat, kan niemand om de ESD-stoel Neon heen. Zoals alle ESD-stoel uitvoeringen van Bimos overtreft ook deze stoel de gangbare norm ruimschoots. Mede dankzij het zeer uitgesproken ontwerp verbinden deze ESD-stoelen de hoogste technische eisen met langdurig zitplezier.
 
 

  elQuip | Bimos Sintec-1 ESD stoel 9800E   elQuip | Bimos Sintec-2 ESD stoel 9803E  elQuip | Bimos Sintec-3 ESD stoel 9801E  

ESD stoel model Sintec

Betrouwbare ESD-bescherming nu als flexibele zitoptie: Dankzij zijn geleidende oppervlakken en volumegeleidende materialen is de ESD-stoel Sintec uitermate geschikt voor gebruik op ESD-werkplekken. De uitstekende ergonomische kwaliteit, het comfort en de afzonderlijke functies maken deze ESD stoelen tot ideale zitoplossingen voor elke werksituatie.
 
 

   elQuip | Bimos Nexxit-1 ESD stoel 9030E  elQuip | Bimos Nexxit-2 ESD stoel 9033E  elQuip | Bimos Nexxit-3 ESD stoel 9031E  

ESD stoel model Nexxit

Ergonomische ondersteuning, praktische bediening en uitstekende robuustheid. De moderne industrie stelt specifieke eisen aan de kwaliteit van ESD stoelen. Met zijn unieke industrie-ergonomie en met een eenvoudige, intuïtieve instelling voor de betreffende gebruiker, zorgt Nexxit ESD stoel automatisch voor de juiste zithouding. Hierbij onderscheidt de ESD stoel zich door hoog comfort en extreme bestendigheid voor gebruik in een industriële omgeving .
 

   elQuip | Bimos Basic-1 ESD stoel 9150E  elQuip | Bimos Basic-2 ESD stoel 9151E  elQuip | Bimos Basic-3 ESD stoel 9152E  

ESD stoel model Basic

De ESD Basic is de allrounder onder de ESD-stoelen. Het is een voordelige zitoplossing voor ESD-werkplekken en is met name interessant door de goede prijs-kwaliteitverhouding. De aan de lichaamsvorm aangepaste ergonomie, het hoge gebruikerscomfort en betrouwbare ESD-bescherming conform EN 61340-5-1 vormen alle wezenlijke kenmerken van goede ESD stoelen voor de elektronische industrie.
 

  elQuip | Bimos Unitec-1 ESD stoel 9650E  elQuip | Bimos Unitec-2 ESD stoel 9653E  elQuip | Bimos Unitec-3 ESD stoel 9651E  

ESD stoel model Unitec

Solide en voordelig. De ESD stoel Unitec is dé basisoplossing voor de ESD-werkplek. De stoel heeft alle standaard beschermingseigenschappen om elektrostatische oplading te voorkomen en is eenvoudig in te stellen naar de behoeften van afzonderlijke gebruikers. De ESD stoel is bijzonder geschikt voor werkplekken waar van tijd tot tijd niet alleen wordt gestaan maar ook gezeten. Bovendien zijn de ESD stoelen uitgerust met een royale zitting en een hoge rugleuning.
 
   elQuip | Bimos Krukje-1 ESD kruk 9467E  elQuip | Bimos Krukje-2 ESD kruk 9468E  elQuip | Bimos Krukje-3 ESD kruk 9469E  

ESD stoel model krukje

Productinformatie Voor bepaalde werkzaamheden op de ESD-werkplek zijn een verhoogde zitpositie, lang staan of wisselende posities (staan/zitten) nodig. De medewerkers zijn in dergelijke situaties vaak blootgesteld aan een extreme belasting. Om aan de behoeften van de medewerkers te voldoen, biedt Bimos ESD-compatibele krukjes en voetsteunen aan die het menselijk lichaam steunen en ontlasten.
 

 

LABORATORIUM ESD stoel

elQuip | Bimos Labsit-2 ESD Laboratoriumstoel 9121E  elQuip | Bimos Labsit-3 ESD Laboratoriumstoel 9123EelQuip | Bimos Labsit-4 ESD Laboratoriumstoel 9125E  

ESD stoel model Labsit

Zeker is zeker, met name op het lab: Elektrostatisch geladen personen en voorwerpen trekken de kleinste deeltjes aan. In een laboratorium kan dat leiden tot besmetting en kan het onderzoeksresultaten verstoren. Om dat te voorkomen, biedt de ESD-uitvoering van de laboratoriumstoel Labsit betrouwbare afleiding daarmee een betrouwbare ESD stoel. Daardoor is deze slimme allrounder dé zitoplossing voor elk soort laboratorium.
 

  elQuip | Bimos Labster krukje ESD Laboratoriumkruk 9107E  elQuip | Bimos Labster-2 ESD Laboratoriumstoel 9103EelQuip | Bimos Labster-3 ESD Laboratoriumstoel 9101E  

ESD stoel model Labster

Doordacht tot in de details: Omdat in een laboratorium zelfs de kleinste verontreinigingen de kwaliteit van de resultaten van uw werkzaamheden in gevaar kunnen brengen, is de laboratoriumstoel uit de Labster-serie nu verkrijgbaar in ESD-veilige ESD stoel uitvoering. Zo komen alle goede eigenschappen van de specialist tot hun recht en wordt tegelijk voorkomen dat stof- en vuildeeltjes door de laboratoriumstoel worden aangetrokken.
 
 

 

CLEANROOM Werkstoelen

  elQuip | Bimos Cleanroom Plus-2 Cleanroomstoel 9181  elQuip | Bimos Cleanroom Plus-3 Cleanroomstoel 9183  

ESD stoel Cleanroom Plus

De cleanroomstoel die meer biedt op het gebied van comfort en prestaties. De constructie van de zit- en rugleuningafdekking van de Cleanroom Plus is gesloten, waardoor alle bewegende delen van het stoelmechanisme worden afgeschermd. De ideale cleanroomeigenschappen en elektrostatische afvoercapaciteit (ESD stoelen met ESD certificaat) worden gecombineerd met een optimale ergonomie en groot zitcomfort. Zo biedt de Cleanroom Plus ESD stoel een technisch perfecte cleanroomstoel ook puur zitgenot.
 
 

  elQuip | Bimos Cleanroom Krukje-1 Cleanroomkruk 9467R  elQuip | Bimos Cleanroom Krukje-2 Cleanroomkruk 9468R  elQuip | Bimos Cleanroom Krukje-3 Cleanroomkruk 9469R  

Cleanroom ESD Krukje

De cleanroomstoel die meer biedt op het gebied van comfort en prestaties. De constructie van de zit- en rugleuningafdekking van de Cleanroom Plus is gesloten, waardoor alle bewegende delen van het stoelmechanisme worden afgeschermd. De ideale cleanroomeigenschappen en elektrostatische afvoercapaciteit (ESD stoelen met ESD certificaat) worden gecombineerd met een optimale ergonomie en groot zitcomfort. Zo biedt een technisch perfecte cleanroomstoel ook puur zitgenot.
 

   elQuip | Bimos Cleanroom Basic-2 Cleanroomstoel 9140  elQuip | Bimos Cleanroom Basic-3 Cleanroomstoel 9141  

ESD stoel Cleanroom Basic

De cleanroomstoel die meer biedt op het gebied van comfort en prestaties. De constructie van de zit- en rugleuningafdekking van de Cleanroom Plus is gesloten, waardoor alle bewegende delen van het stoelmechanisme worden afgeschermd. De ideale cleanroomeigenschappen en elektrostatische afvoercapaciteit (ESD stoelen met ESD certificaat) worden gecombineerd met een optimale ergonomie en groot zitcomfort. Zo biedt de cleanroom Basic ESD stoel een technisch perfecte cleanroomstoel ook puur zitgenot.
 
 
 

 

 STAAND WERK Stahulpen

  elQuip | Bimos Stahulp Fin 9144  elQuip | Bimos Stahulp ESD Fin 9144E  

ESD stoel model Fin

De revolutie op het gebied van staand werk: De Fin is met geen andere stahulp op de markt te vergelijken. Hij voldoet aan alle eisen aan stawerkplekken in de industrie, onderzoek, handel en op kantoor. De Fin ontlast, is prettig, comfortabel en is zeer intuïtief in het gebruik. Met zijn robuustheid, mobiliteit en niet op de laatste plaats zijn designkwaliteit vormt deze stahulp een geheel nieuwe klasse, ook in het ESD stoel model.
 
  elQuip | Bimos Stahulp 9454  elQuip | Bimos Stahulp 9452  elQuip | Bimos Stahulp 9456  

ESD stoel model Stahulp

Perfecte ruggensteun voor elke dag. Langdurig werken op een stawerkplek in de industrie vormt een belasting voor het lichaam. De Bimos stahulpen voor de industrie ontlasten de wervelkolom en voldoen dankzij de uitgebreide keuze aan onderstellen aan de eisen van nagenoeg elke stawerkplek. De stahulpen voor de industrie zijn tevens verkrijgbaar als ESD stoel in ESD-veilige uitvoeringen.
 

   elQuip | Bimos Stahulp Flex-2 9409  elQuip | Bimos Stahulp Flex-1 9408  elQuip | Bimos Stahulp Flex-3 9419  

ESD stoel model Flex

Perfecte ruggensteun voor elke dag. Langdurig werken op een stawerkplek in de industrie vormt een belasting voor het lichaam. De Bimos stahulpen voor de industrie ontlasten de wervelkolom en voldoen dankzij de uitgebreide keuze aan onderstellen aan de eisen van nagenoeg elke stawerkplek. De stahulpen voor de industrie zijn tevens verkrijgbaar als ESD stoel in ESD-veilige uitvoeringen.
 
 
 

 

 

ESD-GEBIED; ESD stoelen

 

Als een blikseminslag in een boom. Voor halfgeleiders kan een plotselinge uitwisseling van ladingsdragers rampzalige gevolgen hebben. Statische op- en ontladingen vormen met name bij micro-elektronische componenten een groot gevaar. Daarom moeten met name werkstoelen voor gebruik binnen de vele omgevingen in de elektrotechnische industrie aan bijzondere eisen voldoen: want alleen met een speciaal geschikte ESD-stoel kan een werkplek ESD-veilig zijn. Om aan de voorwaarden voor een ESD-werkplek te voldoen, moeten bepaalde normen worden aangehouden.

DE VOORWAARDEN VOOR HET INRICHTEN VAN EEN ESD-WERKPLEK

De Europese norm EN 61340, die de bescherming tegen ESD-schade regelt en de gebruiker ondersteunt bij het nemen van specifieke maatregelen, stelt dat de weerstand van alle delen van de zitplaats die bij normaal gebruik in contact kunnen komen met het menselijk lichaam, naar een contactpunt op de vloer minder dan 109 Ω moet zijn. Omdat de steeds kleiner wordende componenten in de micro-elektronica steeds gevoeliger worden, worden in de praktijk echter vaak veel hogere eisen aan ESD-stoelen gesteld.

ESD-STOELEN VAN BIMOS: EEN BETROUWBAAR TOTAALSYSTEEM

De ESD-stoelen van Bimos hebben unieke beschermende eigenschappen, wat ze tot waardevolle onderdelen van elke ESD-werkplek maken. De afleid- en oppervlakteweerstand van ESD-stoelen bedraagt 106 Ω. Dankzij de optimale materiaalkeuze en verbindingstechnieken voorkomen de ESD-stoelen dat er een elektrostatische lading kan ontstaan en zorgen ze er tegelijkertijd voor dat eventuele door de gebruiker gecreëerde lading op betrouwbare wijze wordt afgeleid (naar de geleidende vloer). Met hun geleidende comfortbekleding, geleidend gecoate stalen onderdelen, volumegeleidbare kunststoffen, wielen en glijders en algehele afleiding zijn de ESD-stoelen van Bimos niet slechts een verzameling effectieve beschermingsmaatregelen. Ze vormen een betrouwbaar totaalsysteem voor optimale omstandigheden op de ESD-werkplek.

 

 Bimos ESD Stoel

 

 

Bimos ESD filmpje Youtube

 

 

Download hier de complete Bimos product catalogus

Downloads:
pdf

Bimos_Catalogue-2020

 • Created: dinsdag 31 maart 2020 12:25
 • Version: 2020
 • License:
 • Size: 82.19 MB
 • Download

 Download hier de Bimos bekleding beschrijving

pdf

Bimos_Guide_to_Finishes

 • Created: donderdag 08 februari 2018 12:28
 • Version:
 • License:
 • Size: 2.63 MB
 • Download

Download hier de Bimos ESD bekleding folder

pdf

Bimos_ESD_Upholstery

 • Created: woensdag 03 juni 2020 17:15
 • Version:
 • License:
 • Size: 295.56 KB
 • Download

 Download hier de samenvatting van de Bimos stoelen dimensies

pdf

Bimos_Chair_Dimensions_summary

 • Created: donderdag 08 februari 2018 12:30
 • Version:
 • License:
 • Size: 45.87 KB
 • Download

 

***** Bimos ESD Stoelen *****