elQuipTM levert het complete programma werkstoelen van het merk Bimos.

Veilige ergonomische werkstoelen, stahulpen en ergonomische krukken voor iedere gebruikerstoepassing in de professionele werkomgeving en voor ieder budget.

 

Ergonomische werkstoel categorieën: Productie werkplaatsstoel, ESD stoel, Laboratorium stoel, Cleanroom stoel, stahulp en ergonomische kruk

 

Bimos ergonomische werkstoel: werkplaatsstoel, ESD stoel, Laboratoriumstoel, Cleanroom stoel, stahulp, ergonomische kruk

 

Het Duitse Bimos is de grootste industriële zitoplosser van Europa en staat voor innovatief, degelijk, ergonomisch en milieuvriendelijk. Bimos stoelen zijn van top kwaliteit in ieder opzicht en daarom geeft Bimos 10 jaar garantie. De ergonomische werkstoelen van Bimos vinden hun toepassing in productie-omgevingen, cleanrooms, ESD-werkplaatsen en laboratoria waar óók hoge eisen worden gesteld.

Op deze website staan alle bimos-stoelen overzichtelijk gepresenteerd, inclusief brochures, certificaten, etc. Ons veelzijdige aanbod wordt daarmee snel duidelijk. Daarnaast kunnen we veel stoelen aanpassen aan de wensen van de gebruiker. Er is ook een perfecte zitoplossing voor uw werkplek, u moet uw ergonomische werkstoel alleen nog vinden en deze site is daarvoor dé plek!

 

Direct naar de Bimos webwinkel overzichtspagina: Bimos Werkstoelen Overzicht

 

Meer informatie over Bimos ergonomische werkstoel categorieën: werkplaatsstoel, ESD stoel, Laboratorium stoel, Cleanroom stoel, stahulp en ergonomische kruk

WERKPLAATSSTOEL voor ALGEMEEN GEBRUIK en PRODUCTIE WERKSTOELEN

Goede werkstoelen kunnen worden aangepast aan de omgeving, omdat elke werkomgeving haar eigen uitdagingen kent. Dat geldt met name voor werkplekken op productieafdelingen met de specifieke omstandigheden die daarbij horen. Een ergonomische werkstoel of werkplaatsstoel van Bimos combineert maximale bewegingsvrijheid, optimale ergonomie en uitgebreide aanpassingsmogelijkheden met de grootst mogelijke robuustheid. Van de anatomische vormgeving van de zitting en rugleuning tot gemakkelijk verwisselbare bekleding en materialen die ook bestand zijn tegen de meest veeleisende omstandigheden, zoals vet, wegspringende vonken en spaanders: Een ergonomische werkstoel / werkplaatsstoel of ergonomische kruk van Bimos is een perfect doordachte zitoplossing. Bimos heeft naast de werkplaatsstoel modellen ook een ergonomische kruk voor gebruik in de werkplaatsomgeving. Bovendien voldoet deze niet alleen aan de noodzakelijke normen, maar zijn ze ontwikkeld in nauwe samenwerking met wetenschappelijke instituten, bedrijfsartsen en andere specialisten uit de praktijk.
Productie werkstoel en Bimos werkplaatsstoel model namen: Bimos Neon, Bimos Sintec, Bimos Nexxit, Bimos All-in-one, Bimos Isitec en Bimos Unitec.
 

ESD STOELEN

Elektrostatische ontlading kan aanzienlijke schade veroorzaken in de steeds kleiner en gevoeliger wordende micro-elektronische componenten. Voor een halfgeleider is een ontlading vergelijkbaar met een blikseminslag. ESD stoelen moeten daarom voorkomen dat voorwerpen en personen op werkplekken in de elektronische industrie statische lading opwekken en moeten deze veilig kunnen afleiden. Bimos ESD stoelen bieden allround bescherming: De geleidende comfortbekleding, geleidend gecoate stalen onderdelen, volumegeleidbare kunststoffen, wielen en glijders en algehele afleiding van de Bimos ESD stoel vormen een betrouwbaar totaalsysteem. Dit voldoet niet alleen aan de gangbare normen, maar ook aan de hoge eisen van de dagelijkse praktijk. Een Bimos ESD stoel is tevens een ergonomische werkstoel die voldoet aan de moderne ergonomie normen. Bimos heeft naast de Bimos ESD stoel modellen ook een ESD-veilige ergonomische kruk.
ESD werkstoel modelnamen: Bimos Neon, Bimos Sintec, Bimos Nexxit, Bimos Basic, Bimos Unitec en Bimos Labsit
 
LABORATORIUMSTOELEN
Werkstoelen in een laboratorium staan voor grote uitdagingen. Die zijn niet te vergelijken met die van andere werkplekken. Naast de allerhoogste eisen op het gebied van reinigingsgemak moet een laboratoriumstoel flexibiliteit bieden tijdens het werken. De portfolio van Bimos omvat laboratoriumstoelen en ergonomische krukken voor het laboratorium in een geheel eigen Hygienic Design met naadloze vormgeving en afwasbare, desinfecteerbare materialen. De ergonomie van de laboratorium stoelen is nauwkeurig afgestemd op de werkzaamheden en lichaamshoudingen die kenmerkend zijn voor dit vakgebied, zoals de voorovergebogen houding tijdens microscoperen of pipetteren. Om in te spelen op de extreme belasting en regelmatige wisseling van gebruikers zijn de laboratorium stoelen van Bimos compact vormgegeven en beschikken deze ergonomische werkstoelen over flexibele, gebruiksvriendelijke verstelmogelijkheden.
Laboratorium werkstoel modelnamen: Bimos Labster, Bimos Neon, Bimos Nexxit, Bimos Basic en Bimos Labsit.
 
CLEANROOM STOELEN
Of het nu gaat om de micro-elektronica, farmaceutische industrie, optica of medische technologie: waar schone, ofwel steriele ruimtes een absolute voorwaarde zijn voor optimale resultaten van uw werkzaamheden, moet verontreiniging worden voorkomen. Bimos cleanroom stoelen worden ontwikkeld in nauwe samenwerking met de industrie en onderzoeksinstellingen. Alle cleanroom stoelen worden gemaakt met verzegelde bekleding die aan de achterzijde van een schuimlaag is voorzien, ingekapselde mechanismen en gladde, gesloten oppervlakken. Daarnaast voorkomen alle materialen van deze cleanroom stoelen en ergonomische krukken de opbouw van elektrostatische ladingen; Bimos cleanroom stoelen zijn zonder uitzondering Bimos ESD stoelen. De unieke combinatie van logische concepten en de perfecte uitvoering resulteert in een topklasse laboratorium stoel met vooraanstaande, gecertificeerde eigenschappen die zijn afgestemd op de behoeften van de praktijk. Een Bimos ESD cleanroom stoel is tevens een ergonomische werkstoel die voldoet aan de moderne ergonomie normen. Bimos heeft naast de cleanroom stoel modellen ook een cleanroom ergonomische kruk (ook Bimos ESD veilig). Bimos cleanroom stoelen zijn cleanroom klasse 3, ISO14644-1 en Bimos ESD krukken zijn cleanroom klasse 4, ISO14644-1.
Cleanroom werkstoel modelnamen: Bimos Cleanroom Plus en Bimos Cleanroom Basic.
 
 
STAANDWERK EN STAHULPEN
 
Bijna een op de twee werknemers moet tijdens het werk langere tijd staan. Langdurig staan vormt echter een belasting voor het lichaam en is verantwoordelijk voor uiteenlopende aandoeningen van het hart- en vaatstelsel, de spieren en het skelet. Bimos biedt daarom naast ergonomische werkstoelen en -krukken ook efficiënte stahulpen waarmee het lichaam kan worden ontlast. Ze ondersteunen de gebruiker tijdens staand werk zonder deze in een bepaalde houding te dwingen en de werkzaamheden te hinderen. Het assortiment varieert van eenvoudige ondersteuning voor kortstondige ontspanning tot flexibele oplossingen waardoor ook langere perioden staand werk zonder vermoeidheidsverschijnselen mogelijk zijn. Bovendien zijn alle stahulpen ruimtebesparend vormgegeven en kunnen ze gemakkelijk worden getransporteerd van A naar B.
Stahulp modelnamen: Bimos Fin, Bimos Stahulp en Bimos Flex.
 

 

Ga naar de Bimos overzicht pagina: Bimos Werkstoel Overzicht

Ga naar het Bimos Productie werkstoel en werkplaatsstoel overzicht: Bimos Productie werkstoel Overzicht

Ga naar het Bimos ESD stoel overzicht: Bimos ESD stoel Overzicht

Ga naar het Bimos Laboratoriumstoel overzicht: Bimos Laboratoriumstoel Overzicht

Ga naar het Bimos Cleanroom stoel overzicht: Bimos Cleanroom stoel Overzicht

Ga naar het Bimos Stahulp overzicht: Bimos Stahulp Overzicht

Home

 

 

 

Special over de Bimos Neon; De nieuwe generatie werkstoelen

 

Bimos Neon Models

 

De ontwikkeling van een nieuwe stoel door Interstuhl / Bimos is gebaseerd op drie basisprincipes: Ergonomie, "Vanuit praktische ervaring de praktische toepassing" en de  perfecte praktische pasvorm. Onze nauwe samenwerking met het Fraunhofer IAO helpt ons ervoor te zorgen dat onze nieuwe producten altijd overeenkomen met het laatste baanbrekende onderzoek naar werkmethoden en dat ze klaar voor de toekomst zijn. De meer dan 50 jaar ervaring van Bimos op het gebied van ontwikkeling en productie van  werkplek stoelen garandeert de hoogst mogelijke kwaliteit van het product. Zo stelt Bimos we voortdurend nieuwe normen op het gebied van werkplek stoelen. En de nieuwe standaard is de Bimos Neon. de Bimos Neon is "Reddot design award" winaar.

 

 

Het Bimos Neon Systeem

Het Bimos Neon 1+1 systeem maakt kinderspel van de vervanging van de bekleding: de bekledingselementen worden gewoon op de stoel geplaatst en met een klik vastgezet. Om de verwijdering van het element zo eenvoudig mogelijk te maken, wordt elk bekledingselement voorzien van een kleine handgreep.

Kies gewoon uw bekleding voor uw Bimos Neon;

Elke werkomgeving stelt zijn eisen op het gebied van stoffering en bekledingsmaterialen. Om deze reden zijn er vier verschillende bekledingskeuzes voor de Bimos Neon: Duotec, Magic, PUR of Supertec. Supertec is een wereld primeur onder bekledingsmaterialen. Ongeacht het oppervlak dat u kiest, biedt de Bimos Neon maximale kwaliteit, zitcomfort en een aangenaam zitklimaat.

 

De Bimos Neon is schitterend uitgerust voor elk gebruik

De configuratie variaties Bimos Neon zijn net zo divers als de vele verschillende eisen van werkplekken. Ongeacht of de stoel wordt gebruikt bij een hoge of lage werkplek, of hij glijders of wielen heeft, of dat de stoel nodig is voor specialistisch gebruik in de productie of in ESD-ruimtes of laboratoria: Bimos Neon is altijd Neon.

Op het gebied van productie zijn de hoogste eisen gesteld aan het weerstandsvermogen en robustheid van de Bimos Neon stoel en de materialen.

 

Bimos Neon is de all-round specialist

Bimos ESD stoelen voeldoen aan de eisen van de IEC61340-5-1 norm voor gebruik in EPA's (ESD protected area's). Door te kiezen voor de best mogelijke materialen en (elektrische)-verbindingstechnieken, zorgen Bimos ESD stoelen dat elektrostatische ladingen veilig kunnen worden geëlimineerd. De typische ontladingsweerstand bedraagt 106Ω voor de Bimos Neon en de andere Bimos ESD stoelen.

 

Bimos Neon is ook thuis in het laboratorium

De Bimos Neon werkstoel past zowel bij het werk in het laboratorium als bij de mensen die er werken. Daartoe heeft hij speciaal ontwikkelde laboratorium ergonomie, die effectief naar voren geneigd werk ondersteund, typisch voor labwerk, zoals het gebruik van microscopen of bij pipetteren. Daarnaast zorgt de Bimos Neon, dankzij de speciale vorm van de rugleuning, voor maximale reikafstand.

 

De oplossing voor een dilemma: Supertec

Het nieuwe bekledingsmateriaal voor comfortabele en solide productie werkstoelen.

Bimos heeft zich zelf de taak gesteld om innovatieve materialen en producten te gebruiken en het werken in de industrie zo aangenaam mogelijk te maken. Bimos werkt intensief aan het ontwikkelen van nieuwe producten en is er nu in geslaagd om de kracht van stof en integrale schuim in één innovatief bekleding materiaal te combineren. Het resultaat is het bijzondere Supertec. Supertec is zo zacht en ademend als stof en toch zo hard als PUR. Dit wordt bereikt door een stelsel van micro-noppen, aangebracht op een stoflaag in een complex proces. De opbouw van de stof zorgt voor een natuurlijke luchtcirculatie. Tegelijkertijd zorgen de micronoppen dat Supertec bestand is tegen agressieve mechanische belasting. Supertec is uiterst duurzaam, anti-slip, gemakkelijk schoon te maken en tegelijk zacht, comfortabel en ademend. Maar dat is nog niet alles: Supertec ziet er ook erg aantrekkelijk uit en is plezierig om aan te raken en te voelen. Door de combinatie van comfort en functionaliteit vult dit bekledingsmateriaal, voor productie werkstoelen, het gat tussen waardering en toegevoegde waarde. Bedrijven profiteren van tevreden medewerkers en economische werkplek faciliteiten. Bimos is de enige leverancier in de wereld die dit innovatieve materiaal gebruikt om de werkstoelen te bekleden. Supertec is uiteraard ook op de Bimos Neon beschikbaar.

 

Neon is Groen; nieuwe concepten voor durzaamheid

Bimos Neon is de eerste werkstoel die bekroond is met het door Duitsland geintroduceerde "Blue Angel" milieukeurmerk. Recycling begint al in de ontwikelingsfase. Bimos Neon is zodanig ontworpen dat vrijwel volledige materiaalterugwinning mogelijk is. Als een Interstuhl merk is Bimos al sinds de jaren negetig een pionier op het gebied van milieuvriendelijke productie. Haar strenge milieu-managementsysteem is bij EMAS gecertigiceerd en voldoet, natuurlijk, aan de eisen van de ISO-Norm 14001.

 

 

***** Bimos ergonomische werkstoel: Werkplaatsstoel, ESD werkstoel, ESD stoel, Laboratoriumstoel, Labstoel, Cleanroom stoel, Stahulp, Zit sta stoel, ergonomische kruk *****

***** Bimos Productie werkstoel, werkplaatsstoel modellen: Bimos Neon, Bimos Sintec, Bimos Nexxit, Bimos All-in-one, Bimos Isitec en Bimos Unitec *****

***** Bimos ESD stoel modellen: Bimos Neon, Bimos Sintec, Bimos Nexxit, Bimos Basic, Bimos Unitec en Bimos Labsit *****

***** Bimos Laboratoriumstoel modellen: Bimos Labster, Bimos Neon, Bimos Nexxit, Bimos Basic en Bimos Labsit *****

***** Bimos Cleanroom stoel modellen: Bimos Cleanroom Plus en Bimos Cleanroom Basic *****

***** Bimos Zit Sta stoel en Stahulp modellen: Bimos Fin, Bimos Stahulp en Bimos Flex *****