Actief dynamisch werken en ergonomisch werken op kantoor, flexwerkplek of technische werkplek

 

 

 

Problematiek van de traditionele "sedentaire levensstijl"

Voor veel mensen geldt dat ze langdurig in dezelfde houding werken, vooral zittend, waardoor ze een verhoogde kans hebben op problemen zoals hart&vaat ziektes, RSI, klachten aan het bewegingsapparaat, afname van de conditie, overgewicht of zelf psychische klachten. Langdurig in dezelfde houding werken leidt ook tot vermindering van het werkplezier, concentratieverlies en daarmee productiviteit verlies.

ergonomisch werken - dynamisch werken - flexwerkplek - healthy office - zit sta bureau - ergonomische kantoorstoelen

Algemene aanpak

Een bewezen optimale aanpak van deze problematiek is het dynamisch afwisselen van de werkhouding gedurende de werkdag tussen traditioneel zittend, staan met stahulpen en staand werken; samengevat: dynamisch-werken.

Met dynamisch meubilair zoals een zit sta bureau of een in hoogte verstelbare werktafel of tafel en hulpmiddelen voor zit/sta ondersteuning (bureaustoel en stahulp) kan de medewerker zelf kiezen voor het afwisselen van werkhouding op de geschikte momenten gedurende de werkdag. Hiermee wordt het dynamisch werken cq. meer bewegen “on the job” gestimuleerd en de boven genoemde problematiek sterk teruggedrongen. Aandacht voor een goede werkomgeving (healthy office) plus dynamisch werken en ergonomisch werken verhoogt het werkplezier en motiveert tot betere prestaties.

 

Praktische intelligente oplossingen

Zowel voor de kantoor omgeving als voor de technische-werkplek omgeving biedt elQuip oplossingen voor het dynamische werken en ergonomisch werken: in hoogte verstelbare werktafels en bureaus voorzien van intelligente bediening, ergonomische werk- en bureaustoelen, stahulpen en ergonomische krukken gecombineerd met adviserende en coachende software (apps) met werkhoudinggedrag terugkoppeling.

 

Zit sta bureau of kantoortafel

Voor de kantoor omgeving levert elQuip de stijlvolle ergonomische “Freestand” van OMT een zit sta bureau of in hoogte verstelbare tafel met vlotte elektrische hoogteverstelling (H = 65cm – 125cm) perfect voor een dynamische werkomgeving. De OMT Freestand is ook bij uitstek geschikt voor toepassing in een “flexwerkplek” omgeving.

 
ergonomisch werken - dynamisch werken - flexwerkplek - healthy office - zit sta bureau - in hoogte verstelbare werktafel

Een OMT Freestand zit sta bureau of in hoogte verstelbare tafel kan voorzien worden van intelligente bedieningpanelen en de gebruiker kan met de ”Live.Stand fitness coach” software app zorgen voor een optimale conditie gedurende de werkdag.

Voor meer informatie kunt u naar de <introductie pagina> over Zit sta werken en naar de <OMT Freestand web-winkel>. U kunt ook folder materiaal van de OMT Freestand zit sta bureau downloaden of contact opnemen met onze verkoop afdeling, eventueel voor een bezoek aan onze showroom.

 

Zit sta technische werktafel

Voor het dynamisch werken en ergonomisch werken in de technische omgeving levert elQuip haar eigen merk ergonomisch geoptimaliseerde modulaire werktafels genaamd “Flexiline” welke voorzien kunnen worden van elektrische hoogteverstelling (Linak) voor een hoogtebereik van H = 72cm – 102cm of optioneel H = 76cm – 116cm.

Flexiline - ergonomisch werken - dynamisch werken - flexwerkplek - healthy office - zit sta bureau - in hoogte verstelbare werktafel
Ook de Flexiline in hoogte verstelbare werktafels kunnen voorzien worden van intelligente bedieningpanelen met adviserende embedded-SW, en/of bediening via een app (bluetooth) of zelfs zonder bedieningpaneel met een bluetooth-stick in de controller (zie de figuur hieronder).
deskline app - ergonomisch werken - dynamisch werken - flexwerkplek - healthy office - zit sta bureau - in hoogte verstelbare werktafel

De adviserende desk-control apps functioneren ook als fitness coach waarmee de gebruiker zelf kan zorgen voor een optimale conditie gedurende de werkdag.

Voor meer informatie kunt u naar de <Flexiline informatie pagina> over Zit sta dynamisch werken en ergonomisch werken. U kunt ook folder materiaal van Flexiline downloaden of contact opnemen met onze verkoop afdeling, eventueel voor een bezoek aan onze showroom.

 

Lichaams ondersteuning in de dynamische werkomgeving

In het kader van het dynamisch werken varieert de werkhouding gedurende de werkdag tussen traditioneel zitten, staan met een stahulp en staand werken. Zowel voor het zittend werk mbv ergonomische werkstoelen en krukken als voor het werken met behulp van sta ondersteuning levert elQuip ergonomische oplossingen van Interstuhl merken, de Duitse marktleider in Europa.

 

Ergonomische werkstoelen, krukken en sta-hulpen

Voor de kantoor omgeving levert elQuip design ergonomische kantoorstoelen en krukken van het merk Prosedia welke voldoen aan de DIN-1335 norm. Daarnaast levert elQuip voor de werkomgeving stijlvolle ergonomische werkstoelen, krukken en stahulpen van het topmerk Bimos welke voldoen aan de DIN-68877 norm.

De ergonomische werkstoelen van Prosedia en Bimos met synchroon-techniek kunnen voorzien worden van de “Active Sitting Solution”een intelligent systeem bestaande uit een sensor, voor bepaling van zit-gedrag en een app. De app analyseert het zitgedrag, geeft feedback over zitgewoontes en adviseert om de zithouding aan te passen en over makkelijke office-workouts. Ook wordt de historie van het zitgedrag beoordeeld waarmee de gebruiker zijn zit-gedrag verder kan ontwikkelen.

Garmin Sensor Interstuhl - ergonomisch werken - dynamisch werken - flexwerkplek - healthy office - zit sta bureau - ergonomische kantoorstoelen - ergonomische werkstoelen - stahulp Interstuhl Garmin Sensor SW - ergonomisch werken - dynamisch werken - flexwerkplek - healthy office - zit sta bureau - ergonomische kantoorstoelen - ergonomische werkstoelen - stahulp

Het sensor S4.0 systeem is ontwikkeld op initiatief van Interstuhl ism Fraunhofer-instituut, universiteit v Tübingen en Garmin in het kader van een programma om gezondheids problemen die optreden bij zittend werk actief tegen te gaan.

 

Voor meer informatie over zit en zit-sta oplossingen voor de kantooromgeving kunt u naar de <introductie pagina over Zit-Sta werken> en naar de <Prosedia kantoorstoelen web-winkel>. Krukken en stahulpen zijn <hier> te vinden. U kunt ook folder materiaal van Prosedia downloaden.

Voor Informatie en productgegevens over zit en zit-sta oplossingen voor de technische werkplek kunt u naar de overzicht's pagina van de <Bimos werkstoelen web-winkel>. U kunt op de overzichtspagina’s ook folder materiaal van Bimos downloaden of contact opnemen met onze verkoop afdeling, eventueel voor een bezoek aan onze showroom.

 

 

 

Handelsmerken van elQuip
 Logo elQuip 121x49 Logo Flexiline 177x67 Logo Bimos 194x51
bkprecisionlogo Logo Desco 345x60 Logo Ersa 221x62 

 

 ***** ergonomisch werken - dynamisch werken - flexwerkplek - healthy office - zit sta bureau - ergonomische kantoorstoelen - ergonomische werkstoelen - stahulp *****