ESD-veilige werkstoelen - ESD-veilige stoelen

 

elQuipTM levert het complete programma ESD-veilige werkstoelen van het merk Bimos

 

Bimos ESD-veilige werkstoelen

ESD-veilige werkstoelen ------ ESD werkplaats stoelen

elQuipTM levert het complete programma ESD-veilige werkstoelen van Bimos en heeft daarmee ergonomische ESD-veilige stoelen voor iedere gebruikers toepassing in de elektronische industrie en voor ieder budget. ESD-veilige werkstoelen produceren bij gebruik beduidend minder statische lading en voeren deze efficiënt af zodat bij het werken met gevoelige elektronica het risico op product beschadiging sterk wordt gereduceerd. Het afleiden van elektrische lading gebeurt via de rugleuning, zitting, gasveer en kruisvoet naar de wielen en verder naar de vloer. Het efficiënt afleiden werkt alleen als de ESD-veilige werkstoel wordt gebruikt in een ESD-aangepaste omgeving een zgn. EPA (ESD Protected Area). De ESD-veilige werkstoelen van Bimos voldoen ruim aan de norm IEC61340-5-1.

 

ESD-veilige stoelen geven betrouwbare bescherming tegen elektrostatische ontladingen voor elektronica werkplekken. Een "gewone" werkstoel met kunststof zitting en rug-leuning kan statische ladingen opwekken maar een ESD-veilige werkstoel is bekleed met stof die het opwekken van lading voorkomt. Geplaatst op een geleidende vloer of vloermat met aardverbinding is de ESD-veilige werkstoel geaard en zal statische lading veilig afvloeien, u merkt daar als gebruiker niets van.

 

Bij de ontwikkeling van Bimos ESD stoelen wordt nauw samen gewerkt met mensen uit de praktijk en experts, zoals het Duitse Fraunhoferinstituut en worden de werkstoelen in het laboratorium van Bimos langdurig getest, totdat zowel veiligheid als kwaliteit zijn gewaarborgd. De ESD-veilige werkstoelen van Bimos zijn goedgekeurd volgens de norm IEC61340-5-1 plus de algemene norm voor werkstoelen DIN68877, dragen het GS keurmerk en voldoen aan DIN EN ISO9001.

 

Wij nodigen u uit om u zelf te informeren via deze website of om onze showroom te bezichtigen. Wilt u meer weten over ESD-veilige werkstoelen of ESD-veilige stoelen neem dan contact op met elQuipTM.

 

Ga naar het volledige Bimos werkstoelen overzicht: Werkstoelen overzicht

 

Ga naar het Bimos ESD-veilige werkstoelen overzicht: ESD-veilige werkstoelen overzicht

 

Home

 

***** ESD werkstoelen - ESD stoelen *****