ESD-veilige werkplek, ESD-veilige werkplaats

 

elQuipTM levert een compleet pakket producten van gerenomeerde merken voor een ESD-veilige werkplek inrichting

 

 

ESD-veilige werkplek

ESD-veilige werkplek ------ ESD-veilige werkplaats

ESD-veilig werken begint met een ESD-veilige werkplek of ESD-veilige werkplaats, ook wel EPA (ESD protected area) genoemd. Zodra u te maken heeft met de "open" elektronica, is een ESD-veilige werkplek een noodzkelijkheid. Onze hoogwaardige kwaliteits producten voor het inrichten van een ESD-veilige werkplek of ESD veilige werkplaats stellen u instaat een ESD-veilige werplek in te realiseren die voldoet aan de IEC 61340-5-1 norm.  elQuipTM levert ESD-veilige werkstoelen van het top merk Bimos, ESD-veilige werktafels van het eigen merk Flexiline en van het Duitse top merk erfi. Daarnaast levert het complete pakket ESD producten van Desco variërend van persoonlijke bescherming, product bescherming, ESD werkplek inrichting, ESD werkplek continue monitoring, etc.

 

Flexiline en erfi ESD-veilige werktafels zijn uitgerust met een z.g. “volume geleidend” werkblad, een doorslag gevend verschil met bijv ESD-volkern blad of andere goedkope alternatieven met alleen oppervalkte geleiding. De volume geleidende bladen zijn aan de onderzijde geaard op meer dan 10 plaatsen zodat een elektrostatische ontlading op het oppervlak effectief en lokaal wordt afgevoerd naar de onderzijde van het blad. Bij een oppervlakte geleidend blad zal de elektrostatische lading zich over het oppervlak naar een aardpunt verplaatsen waarbij elektronica borden die zich op het tafelblad bevinden alsnog in aanraking kunnen komen met potentiaal verschillen veroorzaakt door de passerende elektrostatiche lading. Hoewel een ESD werktafel met oppervlakte geleidend blad kan voldoen aan de IEC-norm betekent dit nog niet dat uw elektronica optimaal beschermd is. De IEC-norm mbt een ESD werktafel spreekt alleen over eenvoudige te bepalen oppervlakte en aardings weerstanden ofwel indirect over het tijdsbestek nodig voor de afvoer van een bepaalde hoeveelheid elektrostatische lading maar niet over hoe dit optimaal gerealiseerd kan worden ter bescherming van uw elektronische schakelingen die op het blad van een ESD werktafel kunnen liggen. Door een goede dissipatieve waarde gekoppeld aan een zeer homogene afleidweerstand zijn onze volume geleidende werkbladen superieur voor ESD werktafels in een ESD veilige werkplek.

 

Wij nodigen u uit om u zelf te informeren via deze website of om onze showroom te bezichtigen. Wilt u meer weten over hoe u een correcte ESD-veilige werkplek of ESD-veilige werkplaats creëert? Neem dan contact op met elQuipTM .

 

ESD-veilige werkstoelen van Bimos

ESD-veilige werktafels van het merk Flexiline

ESD-veilige werktafels van het merk erfi

Zeer ruim assortiment ESD artikelen voor inrichting ESD-veilige werkplek van het merk Desco

Ruim assortiment ESD-veilige werkschoenen van Duitse makelij

Home

 

***** ESD-veilige werkplek ------ ESD-veilige werkplaats *****