Bimos ESD werkstoelen; met 10 jaar garantie op iedere ESD stoel

 

elQuipTM levert het complete programma ESD stoelen van het merk Bimos

 

ESD stoelen, ESD werkstoelen

ESD stoel ------ ESD werkstoel

elQuipTM levert het complete programma ESD stoelen van Bimos en heeft daarmee een ergonomische ESD stoel voor iedere gebruikers toepassing in de elektronische industrie en voor ieder budget. Een ESD stoel produceert bij gebruik beduidend minder statische lading en voert deze efficiënt af zodat bij het werken met gevoelige elektronica het risico op product beschadiging sterk wordt gereduceerd. Het afleiden van elektrische lading gebeurt bij een ESD stoel via de rugleuning, zitting, gasveer en kruisvoet naar de wielen en verder naar de vloer. Het efficiënt afleiden werkt alleen als de ESD stoel wordt gebruikt in een ESD-aangepaste omgeving een zgn. EPA (ESD Protected Area). De ESD stoelen van Bimos voldoen ruimschoots aan de norm IEC61340-5-1.

 

Een ESD stoel geeft een betrouwbare bescherming tegen elektrostatische ontladingen voor elektronica werkplekken. Een "gewone" werkstoel met kunststof zitting en rug-leuning kan statische ladingen opwekken maar een ESD stoel is bekleed met stof die het opwekken van lading voorkomt. Geplaatst op een geleidende vloer of vloermat met aardverbinding is de ESD stoel geaard en zal statische lading veilig afvloeien, u merkt daar als gebruiker niets van.

 

Bij de ontwikkeling van Bimos stoelen wordt nauw samen gewerkt met mensen uit de praktijk en experts, zoals het Duitse Fraunhoferinstituut en worden de werkstoelen in het laboratorium van Bimos langdurig getest, totdat zowel veiligheid als kwaliteit zijn gewaarborgd. De ESD stoelen van Bimos zijn goedgekeurd volgens de norm IEC61340-5-1 plus de algemene norm voor werkstoelen DIN68877, dragen het GS keurmerk en voldoen aan DIN EN ISO9001. Bimos geeft op iedere ESD stoel 10 jaar garantie.

 

Wij nodigen u uit om u zelf te informeren via deze website of om onze showroom te bezichtigen. Wilt u meer weten over Bimos werkstoelen neem dan contact op met elQuipTM.

 

Ga naar het complete Bimos werkstoel overzicht: Werkstoel overzicht

 

Ga naar het Bimos ESD werkstoel overzicht: ESD stoelen overzicht

 

Home

 

***** ESD werkstoel *****