BK Labvoedingen

 

elQuipTM is distributeur van BK Precision producent van elektronische laboratorium apparatuur

 

    BK Precision Labvoeding

Voorbeelden van diverse BK Precision labvoedingen

 

BK Precision Labvoedingen


BK Precision biedt een compleet programma kwaliteits labvoedingen voor allerlei toepassingen en omgevingen zoals educatie, design, service, onderhoud en productie. Van een kleine tafel labvoedingen voor de hobbyist, student, of voor laag vermogen toepassingen tot hoog vermogen, ATE-ready, rack-mountable labvoedingen. De BK Precision labvoeding productfamilie levert een brede range oplossingen voor zowel AC als DC metingen en testen.

 

De BK Precision labvoeding familie beslaat basic tot high performance, 30 W tot 1440 W, enkel of meervoudige outputs, programeerbaar of niet, lineair, switching, mixed mode, multi range (auto), dual range, als ook met ondersteuning van alle indusrtiële standaard computer interfaces zoals USB, GPIB, en LAN.


Labvoeding classificaties


   Performance:

Een Performance labvoeding biedt high speed en precisie gecombineerd met  geavanceerde features zoals DUT protection, list mode, en volledige programmeerbaarheid. Elke labvoeding biedt SCPI compatible command set en worden geleverd met Labview drivers. Ideaal voor R&D en ATE toepassingen.


   Value:

Een value labvoeding is gericht op gebruikers die features nodig hebben die men niet vindt in basic line labvoedingen zoals remote sense. Veel modellen van BK labvoedingen bieden een programmeerbare interface, maar programmeerbaarheid is vaak beperkt en niet SCPI compliant. Snelheid en precisie zijn minder belangrijk. Ideaal voor de meeste algemene labvoeding toepassingen.


   Basic:

Een Basic labvoeding biedt het beste in eenvoud met hun easy-to-use functies. Elke labvoeding biedt bediening op het front panel, en veel modellen labvoedingen komen met analoge meters. Ideaal voor studenten, hobbyisten, service en reparatie personeel en andere gebruikers die niet alle extra's op hun labvoeding nodig hebben.

 

 

Home          BK Precision Labvoedingen webshop          BK Precision webshop

 

***** BK Precision labvoedingen *****

 

Algemeen technologie

Schakelende en lineaire labvoedingen:

Een labvoeding kan geschakeld of lineair geregeld zijn. De geschakelde variant is de opvolger van de lineaire labvoeding. Een geschakelde labvoeding werkt met digitale componenten in plaats van analoge, om de uitgangsspanning om te zetten. Dat brengt verschillende voordelen met zich mee voor labvoedingen, zoals meer efficiëntie en daarmee minder energieverbruik. Daarbij zijn ze ten opzichte van gewone labvoedingen minder gevoelig voor ruis. De meeste geschakelde labvoedingen zijn voorzien van een digitaal display, waarop de waardes zijn af te lezen. De oudere versies labvoedingen hebben een analoog display of geen display, wanneer het een niet-regelbare uitvoering betreft.

Labvoedingen: Regelbare spanning en stroom:

Bij de meeste labvoedingen in ons assortiment is de spanning regelbaar en/of de stroom regelbaar. Afhankelijk van de toepassing waarvoor u de labvoeding wilt gebruiken, kunt u kiezen voor een vaste stroom/spanning of een regelbare. Bij deze labvoedingen staat de minimaal en maximaal instelbare waarde weergegeven. Deze is vrij regelbare via een draaiknop op het apparaat. Als de spanning constant is, dan heet dit Constant Current (C.C.). Een constant voltage heet op zijn beurt Constant Voltage (C.V.). Deze laatste is ook de meest voorkomende, omdat de spanning bij de meeste toepassingen nauwer komt dan stroom. Ook zijn er labvoedingen met geheugen presets. Deze worden gebruikt om bepaalde waardes vast te zetten, die dan later opnieuw gebruikt kunnen worden. Zo hoeft niet telkens opnieuw alles te worden ingesteld. Dat is handig wanneer met afwisselende werkzaamheden vaak een paar dezelfde instellingen nodig zijn, of in bijvoorbeeld een schoolomgeving.

 

***** BK Precision producten: labvoedingen *****