Elektronica meettafels

 

Flexiline elektronica meettafel

 

Elektronica meettafels

Een meetafel vormt een aparte categorie werktafel. Een meettafel is dan ook meestal uitgerust met een aantal ingebouwde meet- en testinstrumenten. Dit kan variëren van gestabiliseerde voedingen, een digitale multimeter, tot een digitale storage oscilloscoop, ARB functiegeneratoren, simulatoren voor processignalen, besturingscomputer en DAQ, etc. Een meettafel is dus een complexe samenstelling van instrumenten, al of niet met PC en netwerk-communicatie, samengebracht in een instrumentenkast (vaak 19”) met een modulaire plug-in structuur.

 

elQuipTM levert meettafels van eigen merk Flexiline (10 jaar garantie) en standaard 19" console voorzien van één of 3 fase voeding waarin 19" apparatuur geplaatst kan worden. Daarnaast kan elQuipTM meettafels leveren van marktleider erfi. Erfi heeft grote kennis en ervaring en een breed pakket aan standaard plug-in test units. Dit biedt u als gebruiker van een meettafel het grote voordeel dat u wordt gesteund door een gerenommeerde fabrikant. Voor beide opties is service en nazorg altijd verzekerd.

 

Zowel de meettafels van Flexiline als van erfi kunnen als esd werktafels uitgevoerd worden. De ESD werktafels van beide merken zijn uiteraard conform de IEC 61340-5-1 en hebben als extra "volume geleidende" werkbladen. De volume geleidende bladen van deze ESD werktafels zijn aan de onderzijde geaard op meer dan 10 plaatsen zodat een elektrostatische ontlading op het oppervlak effectief en lokaal wordt afgevoerd naar de onderzijde van het werkblad. Bij een ESD werktafel met een oppervlakte geleidend blad zal in tegenstelling tot een volume geleidend blad de elektrostatische lading zich over het oppervlak naar een aardpunt verplaatsen waarbij elektronica borden die zich op het tafelblad bevinden alsnog in aanraking kunnen komen met potentiaal verschillen veroorzaakt door de passerende elektrostatiche lading. Hoewel een ESD-veilige werktafel met oppervlakte geleidend blad kan voldoen aan de IEC-norm betekent dit nog niet dat uw elektronica optimaal beschermd is. De IEC-norm mbt een ESD-veilige werktafel spreekt alleen over eenvoudige te bepalen oppervlakte en aardings weerstanden ofwel indirect over het tijdsbestek nodig voor de afvoer van een bepaalde hoeveelheid elektrostatische lading maar niet over hoe dit optimaal gerealiseerd kan worden ter bescherming van uw elektronische schakelingen die op het blad van een ESD-veilige werktafel kunnen liggen. Door een goede dissipatieve waarde gekoppeld aan een zeer homogene afleidweerstand zijn onze volume geleidende werkbladen superieur voor ESD-veilige tafels.

 

Een meettafel van Erfi staat voor hoge functionaliteit door middel van intelligente systeemoplossingen. Ze garanderen een superieure kwaliteit en beschikken over opmerkelijke duurzaamheid, maar zijn ook zeer efficiënt. Bij het ontwerpen van nieuwe producten maakt erfi gebruik van de nieuwste technologieën waaronder robuste touch-screen- en glasvezeltechnologie. Ook de integratie van “vreemde” instrumenten is mogelijk.

 

Op basis van onze brede ervaring in werkplaatsinrichting kunnen wij u voorzien van deskundig advies om de meest geschikte en meest economische oplossing te vinden.

Wij nodigen u uit om u zelf te informeren via deze website of om onze showroom te bezichtigen. Neem contact op met elQuipTM .

 

Home                     Flexiline elektronica meettafels                     erfi elektronica meettafels