ESD-veilig werken, ESD-veilige werkplaats, EPA

 

elQuipTM levert een compleet pakket van kwaliteits producten voor het inrichten van een ESD-veilige werkplek

 

ESD-veilig werken

 

ESD-veilig werken

Werken met kostbare gecompliceerde elektronica vereist juiste bescherming tegen beschadiging tgv ontladingen van statische elektriciteit, ESD genoemd. Het gevaar van statische elektriciteit slaat op onverwachte momenten of zelfs ongemerkt toe waardoor apparatuur (latent) onklaar kan raken of ongewenste productie uitval ontstaat met eventueel ook imagoschade tot gevolg. Belangrijk is dus om passende maatregelen te nemen tegen ESD en bewust met statische elektriciteit om te gaan. Om volledig ESD-veilig te werken moet moet men beschikken over een ESD-veilige werkplek die op passende wijze is ingericht en moeten de werknemers voorzien zijn van de juiste ESD beschermings middelen. Een maximaal ESD-veilige werkplek (EPA: ESD Protected Area) is opgebouwd met een ESD-veilige vloer, ESD-veilige stoelen en werkstoelen, ESD-veilige werktafels, ESD-veilige persoonlijke bescherming in combinatie met continu monitoring en ESD-veilige climatisering. Een minimale effectieve ESD-veilige werkplek kan al gerealiseerd worden met een ESD mat en ESD polsband bescherming (lokale bescherming tegen statische elektriciteit). Afhankelijk van de eisen en budget is alles daartussen mogelijk. Daarnaast is het belangrijk dat de werknemers goed opgeleid zijn zodat zij weten hoe met statische elektriciteit (ESD) om te gaan en de juiste werk discipline hanteren.

 

Als dealer van de merken Desco, Bimos en BK-Precision, Ersa, HKS, erfi en producent van ESD-veilige Flexiline werktafels kan elQuipTM vrijwel alle benodigde middelen leveren voor het inrichten, monitoren en onderhouden van een ESD-velige werkomgeving en allerlei persoonlijke beschemings middelen. Wij willen u graag adviseren over de verschillende opties en producten. Neem contact op met elQuipTM.

 

ESD-veilige werkstoelen van Bimos

ESD-veilige werktafels van het merk Flexiline

ESD-veilige werktafels van het merk erfi

Zeer ruim assortiment ESD artikelen voor inrichting ESD-veilige werkplek van het merk Desco

Ruim assortiment ESD-veilige werkschoenen van Duitse makelij

ESD-veilig werken

Home

 

***** ESD-veilige werkplaats *****

***** ESD-veilige product voorbeelden: ESD schoenen, ESD mat, ESD vloermat, ESD polsband, ESD kleding, ESD verpakking, ESD ionisator, ESD monitor, ESD event detector, ESD meetapparatuur, ESD stoel, ESD tafel, ESD werktafel *****