Flexiline Elektramodules

Voor Flexiline werktafels zijn twee type inbouw-elektramodules beschikbaar; 1) De 230V 1 fase elektra-inbouwblokken en 2) De 230V 1 fase of 400V 3 fase elektrazuilen.

 

Flexiline elektra inbouwblokken:

 

Flexiline elektrablok ingebouwd 450x360    Flexiline elektrablokken      

 

Het tafelframe en het meetopstandframe van Flexiline werktafels zijn voorzien van speciale inbouwuitsparingen voor 230V elektrablokken van het type NetBox-M4 van de Duitse fabrikant AH-Meyer. Het kabelkanaal van het tafelframe heeft 2 inbouwuitsparingen aan de achterzijde onder het tafelblad en het kabelkanaal van het meetopstandframe heeft 2 inbouwuitsparingen aan de voorzijde (zie foto links) en 2 aan de achterzijde. Voor een tafel met meetopstand zijn dus totaal 6 inbouwuitsparingen. De inbouwuitsparingen van Flexiline werktafels zijn geschikt voor elektrablokken met 4 functionele eenheden (bijv schakelaars, stopcontacten etc.).

 

Er zijn vele typen standaard inbouw-elektrablokken beschikbaar (zie bijv afbeelding rechts), ook met stopcontacten in andere internationale standaarden. Ook uitvoeringen met bv data of USB connectoren, etc. zijn allemaal mogelijk. Het is zelfs mogelijk zelf een elektrablok uniek in te richten. De elektrablokken zijn tevens beschikbaar in diverse kleuren voor toepassing bij gebruik van meerdere elektra groepen.

 

Nieuw is een volledige integreerbare zekeringautomaat/aarlekschakelaar combinatie die ook ingebouwd wordt in de kabelgoot van het frame (tafel of meetopstand) en vrijwel onzichtbaar is maar wel goed bereikbaar (niet afgebeeld). Nieuw zijn ook diverse noodstop oplossingen ingebouwd in de kabelgoot of gemonteerd op het tafelblad (niet afgebeeld).

 

De opbouw van een elektrische installatie van de tafel begint meestal met de zogenaamde startset (inbouwblok met schakelaar (10A), eventueel zekeringen en randaarde stopcontacten) maar dit is niet noodzakelijk. Het overige schakelmateriaal en de verlichting wordt vervolgens in serie gekoppeld met behulp van verbindingskabels voorzien van GST18 connectoren. De gebruikte GST18 stekkerverbindingen van de blokken maken het aansluiten eenvoudig en garanderen een betrouwbare verbinding. Een installatie bevoegdheid is niet nodig.

 

 

Flexiline elektrazuilen:Flexiline elektrazuil ingebouwd 450x360      Flexiline werktafel elektrazuilen

 

Flexiline werktafels voorzien van een vaste meetopstand met meetopstand-bladhoogte 45 cm kunnen voorzien worden van twee zgn elektrazuilen, zie afbeelding links.

 

De beschikbare standaard type elektrazuilen zijn rechts afgebeeld. Zowel voor 1 fase 230V als voor 3 fase 400V (respectievelijk onder en boven afgebeeld) is er een zuil voor de stroomvoorziening en een zuil met stopcontacten. De zuilen voor de stroomvoorziening zijn voorzien van; een aardlekschakelaar, zekeringautomaat, schakel-relais (20A/3x25A), I/O drukknoppen en fase-indicatie verlichting. De "uitknop" kan ook als noodstop worden uitgevoerd. De zuilen met stopcontacten zijn voorzien van een 230V elektrablok of 2 x 400V 5 polig CEE contact, zie afbeelding. De elektrazuilen zijn volledig integreerbaar met de overige 230V elektrische installatie van de tafel. De 400V zuilen kunnen zowel in 16A als 32A uitgevoerd worden.

 

In onze Flexiline brochure ziet u een overzicht van de mogelijkheden. U kunt de brochure downloaden via onderstaande link:

 

Downloads:
pdf-2

Flexiline_overzichtbrochure_NL HOT

  • Created: woensdag 29 april 2020 15:58
  • Version: 2020_V0
  • License:
  • Size: 6.51 MB
  • Download

pdf-38

Flexiline leverprogramma HOT

  • Created: zondag 01 mei 2022 00:00
  • Version: V-010522
  • License:
  • Size: 2.7 MB
  • Download

Log hieronder in voor de prijs / bestelcatalogus

LOGIN
Sign In or Register
Avatar
Not Registered Yet?

Join Now! It's FREE. Get full access and benefit from this site

Reset My password - Remind Me My username

Username
Password
Remember me

 

***** Flexiline Elektramodules: Flexiline Elektra inbouwblokken en/of Flexiline Elektrazuilen *****